Balti si lacuri : Lacul Pleasa

Localitate: Pleasa Bucov

Judet: Prahova

 

Localizare

Accesul catre balta se poate realiza din drumul national DN 1 A Ploiesti - Valenii de Munte prin comuna Blejoi. Dupa trecerea podului peste raul Teleajen, se face la dreapta si se merge pe drumul comunal pe sub pod. Dupa aproximativ 1.000 metrii pe partea stanga, iar la portile verzi se face accesul in complexul piscicol.

Accesul dinspre drumul national DN 1 B Ploiesti - Buzau se realizeaza pe drumul comunal 59 pe langa parcul Stere, pe langa fabrica Alexandrion. Dupa trecerea de Alexandrion, pe partea dreapta la cca. 500-800 metri la portile verzi se face accesul in perimetrul obiectivului.

Specii de pesti capturate in mod curent

Crap

Datele de contact ale administratiei baltii

Dl. Ion Manole

Tel:0744.340.796

www.laculpleasa.ro

Informatii utile

1.Pe lacul Pleasa se practica pescuitul sportiv in sistem "prinde si elibereaza", toti crapii care au greutatea peste 5 kilograme urmand sa fie eliberati imediat.

2.O partida de pescuit are 12 ore si se va desfasura doar pe timp de zi, intre 06.00-18.00

3.Este permis pescuitul pe timp de noapte, partida fiind de 12 ore, intre 18.00-06.00.

4.Se poate pescui cu maxim 4 scule - undite sau lansete, monturile fiind facute in asa fel incat sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. Montura trebuie sa aiba UN SINGUR carlig, este interzis pescuitul cu monturi cu mai multe carlige ("bomba").

5.Taxa de pescuit este de 50 ron/12 ore in sistem "prinde si elibereaza" pe tot parcursul saptamanii (luni-duminica), 90 ron/12 ore in cazul in care pescarul doreste sa opreasca un crap de pana la 5 kg de luni pana duminica.

6.Din momentul in care pescarul a decis ce crap isi opreste (in limita a 5 kg), TOTI ceilalti crapi vor fi eliberati fara a mai fi opriti in juvelnic sau sac de pastrare.

7.Fiecare pescar poate fi insotit de o persoana care il va ajuta doar la scoaterea pestilor din apa cu minciogul.

8.Doar persoanele care au achitat taxa de pescuit si ale caror nume sunt trecute pe bonul fiscal au dreptul de a pescui, celelalte persoane sunt rugate sa pastreze distanta fata de ustensile si sa nu deranjeze linistea.

9.Taxa de insotire pentru persoanele ce nu pescuiesc este de 10 RON/persoana incepand cu al 3-lea insotitor.

10. NU se pot folosi ambarcatiuni pentru momit (transport nada) tip navomodel.

11.Crapul peste 5 kg (crap comun, cteno, salonta) se elibereaza imediat fara a fi retinut nici un moment in sac de pastrare sau juvelnic. Somnul, stiuca, salaul se elibereaza imediat, indiferent de greutate sau dimensiune, fara a se retine nici un moment in sac de pastrare sau juvelnic.

12.Pescarul care captureaza un crap sau somn mai mare de 15 kg va fi recompensat cu o partida gratuita de pescuit, cu conditia ca pestele sa fie cantarit si eliberat in prezenta unui paznic sau reprezentant al administratiei.

13.Toti pescarii sunt obligati sa-si parcheze masinile in locurile special amenajate. Este interzis accesul in incinta lacului cu autoturisme, ATV-uri sau scutere.

14.Este interzis pescuitul din barca.

15.Este interzis pescuitul cu monturi destinate pestilor rapitori.

16.Este interzis scaldatul.

17.Focul se va face in locurile special amenajate, aflate langa pontoane.

18.Este interzisa poluarea sonora (muzica tare, tipete, zbierete, etc). In caz contrar persoanele recalcitrante vor fi evacuate de pe balta, pentru protejarea celorlalti.

19.In cursul zilei de pescuit se vor efectua controale de catre paznici, vizand cantitatea de peste retinuta. Persoanele gasite in neregula (care incearca sa ascunda pestele prins in diferite locuri: portbagaj, alte juvelnice, cutii, etc..) vor fi evacuate si li se va interzice accesul ulterior pe lacul Pleasa.

20.Furtul (ascunsul) pestelui prin orice forma duce la anularea abonamentului pe loc si publicarea cazului pe website-ul baltii.

21.In cazul in care se constata ca un exemplar mai mare de 5 kg a fost ranit, se va percepe o taxa de 40 lei/kg pentru pestele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg se va percepe o taxa de 80 lei/kg.

22.Este strict INTERZIS sa puna pestele in acelasi juvelnic ecologic (sac pt crap) doi sau multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar catre alti pescari!

23.Pe acest lac, cel care va fi prins ca sustrage (ASCUNDE) peste, altul decat cel care poate fi retinut conform taxei achitate, se face vinovat de FURT, fapta penala pedepsita de art 208 Cod Penal. Vinovatii vor fi reclamati organelor de politite!

24.Fiecare pescar va avea obligatoriu spray antiseptic, saltea de receptie si sac de pastrare (pentru cei care doresc sa retina peste). Acestea se pot inchiria si de pe balta: 5 lei/12 ore saltea de receptie, 2 lei/12 ore sac de pastrare, spray antiseptic 2 lei/12 ore.

25.Pescarul este obligat sa anunte daca doreste sa paraseasca bazinul piscicol (indiferent de ora si de problema aparuta). Pescarului care paraseste bazinul piscicol fara a anunta (indiferent de justificare) i se anuleaza abonamentul pe loc.

26.Pescarii au obligatia ca dupa incheierea partidei de pescuit sa lase locul curat (fara chistoace de tigari, coji de seminte, sticle goale, cutii metalice de orice tip, etc) prin colectarea tuturor deseurilor si resturilor menajere in saci sau pungi care se ridica de catre pescar la terminarea partidei de pescuit si vor fi depozitate in locul special amenajat la sediul administrativ.

27.Locul de pescuit se poate rezerva telefonic sau printr-un email, doar de catre pescarii care poseda abonament.

28.Proprietarul isi rezerva dreptul de a selecta clientii.

29.Abonamentul este de 300 euro (la cursul mediu al lunii respective), posesorul abonamentului are dreptul sa pescuiasca nelimitat in decursul unui an (intre 1 ianuarie - 31 decembrie) numai in sistemul "prinde si elibereaza".

Deasemenea, abonatii vor beneficia de acces pe timp de noapte.

In aceste preturi vor fi incluse toate facilitatile noastre suplimentare (pontoane, current electric, internet wi-fi, parcare pazita, loc de joaca pentru copii, gratare, samd). Speram sa va bucurati de un sezon minunat de pescuit la Lacul Pleasa!

Terenul pe care sunt aplasate bazinele piscicole si dotarile aferente este situat pe raza comunei Bucov, satul Pleasa, judetul Prahova. Amenajarea piscicola dateaza din anul 1960 si apartinea Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor, avand trei bazine piscicole separate de diguri de protectie. In anul 1988 amenajarea a trecut in patrimoniul Comitetului Judetean Prahova, Gospodaria de Partid. In anul 1993 a luat fiinta S.C. Agros S.A. care a administrat baltile pana au fost preluate de Recunostinta

In anul 2002 a fost concesionata de catre S.C. Recunostinta S.R.L. Filipesti de Padure, in perioada aceasta sau decolmatat bazinele, au fost curatate decantoarele, au fost intarite digurile, s-au taluzat digurile.

In anul 2003 bazinele, dupa ce au fost salubrizate, au fost umplute cu apa, bazinul 2 a fost populat cu reproducatori cumparati de la statiunea de cercetare Nucet. Si asa a inceput activitatea de crestere semiintensiva a crapului romanesc in ferma piscicola .

Operatiunile de umplere si golire cu apa a bazinelor se fac gravitational, comunicarea intre bazine se face prin intermediul unor constructii tip calugar, care asigura circulatia apei din bazin in bazin.

Cresterea semiintensiva se realizeaza pe un ciclu de trei ani, perioada in care are loc furajarea si supravegherea stricta pentru a se atinge greutatea optima de recoltare si evitarea poluarii factorilor de mediu care pot influenta starea de sanatate a pestelui.

Dupa inchiderea sezonului de pescuit pestii sunt sortati si se introduc la iernat pe grupe de greutate. In perioada de toamna–iarna se fac lucrari de amenajare si intretinerea si stabilizarea digurilor, taluzurilor, calugarilor. Alimentarea cu apa se face din raul Teleajan si a doua priza de apa este in canalul Iazul Morilor.

Taxa

50 lei/12 ore C&R

100 lei /12 ore (cu retinere 5 kg)

 
54 vizitatori online

Logare in site

Am uitat parola
 

Date contact

E-mail:">

 

Telefon:

info-pescar.ro Web analytics